divendres, 2 de juliol del 2010

Manual per a directors de "TV Shows"

Molts cops quan s'estrena un sèrie de TV, la majoria dels espectadors es moren de ganes de que arribi el dia de l'estrena, mentres veuen l'anunci. Quan arriba el dia esperat, mirant l'episodi pilot (sovint és molt dens, per presentar personatges i explicar una mica el guió general), bé, quan arriba el dia, tots els espectadors alucinen amb lo guapa que és.

Passen els dies i la sèrie perd audiència. I només queden quatre "freaks" seguidors de la sèrie. Fa poc va passar amb Flashforward. I després de l'estiu passarà amb varies sèries més.

Normalment les sèries que fracassen més dora, són les de misteri i ciència ficció, perquè basen el final dels seus episodis únicament per mantenir l'audiència. I només fa que tallar el "rotllo" als seguidors. Si a Flashforward s'haguessin fet únicament 12 episodis sense tenir en compte l'audiència, ara tindríem segurament una obra d'art. Amb 12 episodis haguessin fet:

Episodi 1: Presentació de personatges principals, i de la trama.
Del 2 al 8: Revelar misteris de l'historia.
Del 9 al 12: El desenllaç.

Les altres sèries com les de comèdia, és un rotllo diferent. Si és enginyós i fa riure com ara "The Big Bang theory" Poden allargar tant com vulguin, la majoria de la gent no és cansa de veure coses noves i originals. Però del que si que es cansa la gent es de veure 200 episodis que al final només hi ha 24 idees bones i tot el demés sembla igual.

És més romàntic que hi hagi pocs episodis, sèries tant bones com "Six feet under" de 63 episodis, m'atreviria a dir que no n'hi ha cap que em sobri. Aquesta gent es pot permetre de fer-ne tants.

Sèries com "Desperate housewives" que en porten 141 ( els 30 primers per ser generós trobo que estan prou bé) i encara en faran molts més, tard o dora la gent se'n cansarà i no la tornaran a veure mai més. Romandrà en l'oblit per sempre més.

Així que si has de fer una sèrie, et recomano dues coses:

1-Fes la sèrie de cap a fi, tancada, no allarguis l'agonia de la gent que t'engegaran.

2-Fes art i no diners, que per això es diu el 7e art. I si és bo ja et forraràs tranquil.

Aprofito per si hi ha algun fanàtic dels TV Shows o altres coses emeses a Catalunya, que sàpiga que hi ha un portal de videojocs en català sobre el tema: www.emsona.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada